Bedrijvendesk

Bedrijvendesk | Juridisch Advies MKB | Bedrijfsjurist

Bedrijvendesk | Juridisch Advies MKB | Bedrijfsjurist

Speciaal voor ondernemers en starters hebben wij een bedrijvendesk in het leven geroepen, inclusief dedicated website. Heeft u als bedrijfseigenaar (eenmanszaak, startup, VOF, BV, NV) behoefte aan juridisch advies over onderwerpen die u als ondernemer tegenkomt, bezoek dan eens onze digitale bedrijvendesk. Daar vindt u ook kennisartikelen over uiteenlopende juridische onderwerpen, steeds in de context van het bedrijfsrecht, het vennootschapsrecht en het handelsrecht. 

Juridisch advies MKB

Onze juristen adviseren u op een effectieve manier bij de bedrijfsorganisatie van uw onderneming. Kwaliteit, slagvaardigheid en betrouwbaarheid staat bij hen hoog in het vaandel. Wij denken derhalve graag met u mee over uw bedrijfsstrategie. Heeft u behoefte aan juridisch advies MKB, wilt u een bedrijf starten of een webwinkel oprichten of wilt u contractuele afspraken maken over een samenwerkingsverband dan krijgt u van ons starterskorting. Heeft u alleen of samen een app ontwikkeld en wilt u weten hoe het zit met uw auteursrechten, databankrechten en de terms of service, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor juridisch advies. Werkt u veel samen met Amerikaanse opdrachtgevers en wilt u in dat verband buitenlandse contracten laten controleren dan kan dat ook.

Screening van Amerikaanse contracten

Ook adviseren wij bij het invullen van het nieuwe W-8BEN-E formulier dat vanwege de nieuwe FATCA wetgeving in de Verenigde Staten per 1-1-2015 veel uitgebreider is geworden. Hier gaat het om fiscaliteiten zoals het verleggen van de omzetbelasting. Uiteraard kijken bij het checken van Amerikaanse contracten goed naar de mogelijkheden inzake het toepasselijke recht en de bevoegde rechter. Daarnaast nemen we de relevante verwijzingsregels van het internationaal privaatrecht en conflictenrecht onder de loep. Bij het opstellen of screenen van contracten kunt u gebruik maken van de expertise van een gespecialiseerde jurist of advocaat.

Bent u een buitenlands bedrijf en wilt u Nederlandse werknemers dienst nemen dan kunnen wij met u van gedachten wisselen over inhoudsplichtigheid, de 30% regeling en het formulier E101. Zodat u later niet voor verrassingen komt te staan bij het internationaal zakendoen. Voor bedrijfsjuridisch advies verwijzen wij u dan ook graag naar juridisch advies voor bedrijven

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier. Vraag ook naar onze starterskorting.

Naam *
Naam

Bedrijfsjurist

Laat u adviseren door een bedrijfsjurist van MusicaJuridica BV. Wij zijn een kantoor dat gespecialiseerd is in de entertainmentbranche. Daarnaast bekijken wij ook de algemene bedrijfsprocessen waarmee elke onderneming te maken heeft. Onze bedrijfsjuristen werken uiteraard ook samen met de adviseur arbeidsrecht. Onze medewerkers hebben up to date kennis, jarenlange ervaring en zijn in staat op effectieve wijze met u te sparren over uw bedrijfsprocessen.


Een greep uit onze dienstverlening:

 • contracten en algemene voorwaarden maken of controleren
 • algemene voorwaarden in lijn brengen met recente wetgeving en Europese regelgeving
 • het voeren van juridische procedures zoals schadevergoeding vorderen
 • u helpen bij een bedrijf starten of een webwinkel oprichten
 • het deponeren van een merk / merkregistratie
 • advies uitbrengen over intellectueel eigendom en auteursrechten
 • algemene voorwaarden in lijn brengen met aanwezige verzekeringsfaciliteiten
 • het concipiëren van een dagvaarding
 • juridische website check
 • huurcontract controleren
 • opstellen disclaimer en privacy statement
 • controleren en waar nodig updaten contracten met opdrachtgevers
 • advies over het hanteren van een opdrachtverlening icm de eigen algemene voorwaarden
 • checken of opstellen arbeidsovereenkomst
 • adviseren over consumentenrechten.
 • controleren op oververzekering of onderverzekering
 • risico inschatting en analyse / pro active lawyering
 • branche-specifieke wetgevingscheck
 • noodzakelijke vergunningen controleren
 • muziekcontracten met artiesten controleren, opstellen dan wel optimaliseren
 • buma/stemra afdrachten in kaart brengen dan wel naar opdrachtgever verleggen
 • contracten vertalen naar het Engels of Duits, voor het zakendoen over de grens.

Marktconforme tarieven

Doordat wij lage overheadkosten hebben zijn wij een stuk goedkoper dan de doorsnee advocaat. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het bedrijfsrecht, beschikken wij over een uitgebreid netwerk en hebben we uitgebreide ervaring: als jurist en als ondernemer. Daardoor kennen we de verschillende procedures die voor uw bedrijf van belang zijn, en zitten we er bovenop als er nieuwe wetgeving wordt ingevoerd (meestal vanuit de Europese Unie). Ook kunnen we maatwerk leveren in combinatie met persoonlijk advies, zijn we flexibel: immers niet gebonden aan de standaardprocedures van een groot bedrijf. Dit betekent dat wij, als huisjurist sneller kunnen inspringen als het nodig is, en beter anticiperen op nieuwe wetgeving die voor uw bedrijf van belang is.

Het uurtarief is € 135,- per uur ex btw. Een zeer toegankelijk tarief, zeker als u bekijkt wat u ervoor krijgt. Wij maken graag van te voren heldere afspraken over de kosten, zodat u achteraf niet onaangenaam wordt verrast door een onverwacht hoge factuur. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Bedrijvendesk: optimalisering bedrijfsprocessen

Naast het uitvoeren van specifieke werkzaamheden zoals hierboven beschreven is het ook mogelijk een juridisch totaalpakket bij ons af te nemen, tegen een vast honorarium. U kunt bij onze bedrijvendesk kiezen uit een normaal pakket of een uitgebreid pakket. Bij het normale pakket controleren wij of de noodzakelijke bedrijfsprocessen zoals boven beschreven voldoen aan alle wettelijke vereisten. Daarmee zet u een belangrijke juridische stap naar vellig en met een gerust hart ondernemen. Potentiële risico’s worden afgedicht want voorkomen is beter dan genezen.

Bij het uitgebreide pakket lichten wij de hele onderneming door op juridisch gebied en denken bovendien actief mee over de optimalisering van alle bedrijfsprocessen, inclusief fiscaliteiten. Hiermee zet u de maximale juridische en financiële stap. Alles wordt juridisch dichtgetimmerd. Vraag gerust naar de tarieven voor de beide pakketten.


Huisjurist of rechtsbijstand

Daarnaast kan de rechtsbijstand verzekering de prullenbak in, dat is puur weggegooid geld. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat deze juristen vaak niet thuis geven als er echt eens iets aan de hand is. Het kost dus alleen maar geld, in plaats van dat het wat oplevert. Wij hanteren daarentegen een strippenkaartformule (vooraf 5 uur inkopen) – u betaalt alleen voor de diensten die u daadwerkelijk bij ons afneemt. Bent u starter dan krijgt u van ons starterskorting. Daarmee bespaart u op middellange en lange termijn veel geld – als er niets aan de hand is bent u namelijk het geld niet kwijt, zoals bij een verzekeraar. Dat geld kunt u beter in een zogenaamd ‘’calamiteitenpotje’’ steken. Ook hier fungeren wij graag als uw huisjurist.

Vanwege onze laagdrempeligheid kunt u ons in dit kader altijd even bellen of e-mailen als u een vraag heeft – wij hechten grote waarde aan een open relatie op basis van wederzijds vertrouwen. Met name met onze vaste klanten. Bijvoorbeeld een vraag over een openstaande vordering, of als er iets is misgegaan bij de uitvoering van een opdracht. Die vraag kunnen wij meestal direct beantwoorden, zodat u weer snel door kunt met uw bedrijfsvoering. Geen wachttijden dus.