Juridisch Advies

MusicaJuridica BV biedt u juridisch advies en rechtsbijstand op het gebied van het bedrijfsrecht, arbeidsrecht, sociale zekerheid, ondernemingsrecht, huurrecht, intellectueel eigendom en auteursrechten, internationaal privaatrecht, merkenrecht, ict-recht, webwinkelrecht, consumentenrecht en bestuursrecht. Wij fungeren graag als klankbord voor uw start-up en we nodigen u uit om vragen of onduidelijkheden die u tegenkomt bij het opstarten van uw bedrijf aan ons voor te leggen. U kunt derhalve bij ons terecht voor juridisch advies.

Contracten Opstellen of Checken

Daarnaast besteden wij een groot gedeelte van onze tijd aan het opstellen en checken van contracten. Daarbij moet u denken aan overeenkomsten inzake internationaal zakendoen zoals contracten inzake dienstverlening of het leveren van goederen. Nederlands recht, Duits, Belgisch, Engels, Europees recht of Amerikaans recht: het is voor ons dagelijkse kost. Denk aan internationale handelstransacties, internationaal privaatrecht en industriële eigendomsrechten.

Voor een screening van Engelstalige juridische documenten ter zake van grensoverschrijdende leveringen van producten of diensten bent u bij ons aan het juiste adres. Ook over een onderlinge geheimhoudingsverplichting, een onderhandelingscontract, een schriftelijke opdrachtverlening, een arbeidsovereenkomst, merkdepot of de overdracht en licentie van auteursrechten adviseren wij u graag. Een huurcontract bedrijfsruimte controleren kunnen wij binnen enkele dagen voor u in orde maken. En natuurlijk kunnen we ook uw algemene voorwaarden opstellen.

U zoekt juridisch advies

Heeft u een juridische vraag of probleem schroom dan niet om contact met ons op te nemen. In een informeel en vrijblijvend gesprek in onze algemene rechtspraktijk met kantoren in Amsterdam en Herten, op locatie, of gewoon via email of telefoon, wordt uw juridische vraag of probleem met u besproken. Hierbij wordt beoordeeld of en hoe onze juristen u kunnen helpen bij uw juridische vraag. U kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor algemene juridische informatie omtrent bovengenoemde rechtsgebieden.

Naam *
Naam

Waarom een juridisch adviseur?

Zoals u een eigen, vertrouwde tandarts, accountant, dokter of fysiotherapeut heeft, zo heeft u tegenwoordig ook de beschikking over uw eigen jurist.

Juridisch Advies | Jurist | Juridisch Adviseur | Contracten Opstellen

Juridisch Advies | Jurist | Juridisch Adviseur | Contracten Opstellen

In een groot aantal juridische procedures, en bij juridische diensten zoals het opstellen van contracten en algemene voorwaarden (proactive lawyering) of een bedrijf starten is het inschakelen van een advocaat niet verplicht of nodig. U mag alle juridische procedures bij de Sector Kanton van de Rechtbank (arbeidsrecht, sociaal recht, huurrecht, bestuursrecht *onbeperkt, dus ook boven € 25.000*, maar ook consumentenzaken (tot € 40.000), zaken over intellectueel eigendom, (letsel)schadezaken en geldvorderingen (tot € 25.000) zelf voeren. Een juridisch adviseur kan u daarbij helpen of namens u optreden. De tarieven zijn voordeliger dan het inschakelen van een advocaat. Indien nodig of gewenst kunnen wij u doorverwijzen naar een gespecialiseerde advocaat met ervaring bij u in de buurt.

Onze juristen hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend op hun betreffende vakgebied. Bijvoorbeeld door de publicatie van wetenschappelijke literatuur in diverse juridische vakbladen, door het winnen van rechtszaken en het plaatsen van maatschappelijk relevante, en inhoudelijk uitdagende kennisartikelen. Maar ook door het succesvol oprichten of toekomstbestendig maken van bedrijven en conflicten tussen partijen in der minne te schikken zonder dat daar een rechter of mediator aan te pas komt. Voor ons staat betrouwbaarheid, kwaliteit, up to date kennis en slagvaardigheid hoog in het vaandel.

Jurist met ervaring

Onze juristen bezitten ruime ervaring met en kennis van de verschillende procedures, de wetgeving, de jurisprudentie (arresten van Rechtbank, Gerechtshoven, Hoge Raad en Europese Hof van Justitie) en de rechten en plichten van de belanghebbende partijen (burgers onderling, instanties/bedrijven, overheden en werkgevers). Zij treden op als jurist en raadsman van particulieren, bedrijven, stichtingen, artiesten en labels. Voor juridisch advies MKB kunt u terecht bij onze bedrijvendesk. Wij verlenen ook online juridisch advies.